99,6% Pozytywnych komentarzy 1172 komentarzy
Typ z 12 miesięcy
Pozytywne: 1168
Negatywne: 4
Średnia z 1172 ocen sprzedaży:
  • Zgodność z opisem 5
  • Obsługa kupującego 5
  • Wszystko przebiegło pomyślnie. Polecam!

  • SUPER KONTAKT, B. SZYBKA DOSTAWA, SUPER PRODUKT, SUPER SPRZEDAJACY - POLECAM BAAAARDZO

  • Z ogromną przyjemnością wystawiam komentarz POZYTYWNY!!! Wszystko sprawnie, miło i przyjemnie!!! Przesyłka ekspresowa.!!! GORĄCO POLECAM

  • Przesyłka wysłana w błyskawicznym tempie Juz na drugi dzień rano.Polecam w 100%.

  • olejek rycynowy rewelacyjny

Organiczne białko grochu w proszku 75g

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: 10966
  • Kod producenta: 4019839892140
  • Dostępność: Jest Jest

  • Historia ceny
  • szt.
  • 26,50 zł

Organiczne białko grochu w proszku

75g

 

  • Groszek z ekologicznych upraw w Kanadzie
  • Wegańskie białko w proszku z 80% zawartością białka
  • Bogaty w żelazo i naturalnie zawiera fosfor
  • Łagodny, lekko groszkowy smak

 

Wegańskie białko w proszku do koktajli proteinowych, pieczenia, gotowania i nie tylko.

 

Białko grochu - wegańska alternatywa z roślin


Zawierające 80% białka, organiczne białko grochu Raab jest doskonałym wegańskim źródłem białka pozyskiwanego z grochu. Białka są istotną częścią ludzkiej diety i przyczyniają się do utrzymania i wzrostu masy mięśniowej oraz utrzymania zdrowych kości. Na przykład nasze organiczne białko grochu w proszku naturalnie zawiera żelazo i fosfor. Żelazo przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia i znużenia oraz do prawidłowego metabolizmu energetycznego i transportu tlenu w organizmie. Fosfor przyczynia się do utrzymania zdrowych kości i zębów.

 

Jak produkowane jest białko grochu?

Organiczne białko grochu Raab jest wytwarzane z proszku grochu. Po zmieleniu grochu proszek jest dalej oczyszczany, a białko jest oddzielane od skrobi i błonnika. Proces ten zwiększa zawartość białka do 80%.

 

Jak stosować białko grochu?

Podobnie jak inne proszki białkowe, białko grochu w proszku Raab można po prostu wymieszać z niewielką ilością wody lub napoju roślinnego i wypić jako koktajl białkowy. Jednak bardzo dobrze komponuje się również z koktajlami, jogurtem, owsianką lub wypiekami, takimi jak ciasta, chleb i naleśniki. Dzięki białku grochu w proszku Raab można łatwo zwiększyć zawartość białka w potrawach i napojach. W przeciwieństwie do bogatych w białko gotowych produktów, możesz samodzielnie określić zawartość białka i składników, a tym samym uniknąć dodatków i niepotrzebnego cukru. Samo białko w proszku ma stosunkowo łagodny, lekko groszkowy smak.

 

Nasze zalecenia
Codziennie wymieszaj ok. 2 łyżki stołowe (10 g każda) białka grochu w 250 ml płynu, np. soku, napoju sojowego, orkiszowego lub owsianego. Użyj trzepaczki lub miksera, aby uniknąć tworzenia się grudek.

 

Uwaga: Wyżej wymienione pozytywne efekty występują już przy dziennym spożyciu 20 g białka grochu w proszku. Zróżnicowana, zbilansowana dieta i zdrowy tryb życia mają ogromne znaczenie. Kolor i smak mogą się różnić, ponieważ jest to produkt naturalny, który podlega sezonowym wahaniom. Poziom napełnienia technicznie ograniczony.

 

 

Wartości odżywcze 100g (NRV) 20g*(NRV)
Energia 1774 kJ / 420 kcal 355 kJ / 84 kcal
Tłuszcze 8,0 g 1,6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,0 g 0,4 g
Węglowodany 4,9 g 1,0 g
- w tym cukier < 0,5 g < 0,5 g
Błonnik 4,2 g 0,8 g
Białko 80 g 16 g
Sól 1,1 g 0,22 g
Fosfor 820 mg (117 %) 164 mg (23 %)
Żelazo 25 mg (179 %) 5,0 mg (36 %)

 

*odpowiada jednej porcji / NRV: procent wartości referencyjnych składników odżywczych

 

Aminokwasy (ekstrakt) 100 g proszku 20 g proszku
Izoleucyna 3,6 g 0,7 g
Leucyna 6,6 g 1,3 g
Lizyna 5,5 g 1,1 g
Metionina 0,8 g 0,2 g
Fenyloalanina 4,2 g 0,8 g
Tyrozyna 2,9 g 0,6 g
Treonina 2,9 g 0,6 g
Tryptofan 0,7 g 0,1 g
Walina 3,9 g 0,8 g