Kategorie

Metody Płatności

System płatności w naszym sklepie wybierasz sam.



Olejek malinowy (z nasion malin) BIO 10ml

  • Kod: 7362
  • Dostępność: Jest Jest
  • Cena: 12,18 zł
  • szt.
  • Poleć produkt
Olej malinowy (z nasion malin)


na zimno tłoczony, nierafinowany
10 ml




Olej z nasion malin zawiera około 45 – 50% kwasów tłuszczowych omega-6 i 25-30% kwasów omega-3, jest to idealna kombinacja dla skóry.
Objawem niedoboru kwasów tłuszczowych w skórze jest osłabienie bariery ochronnej skóry, spowolniony proces gojenia, suchość naskórka, marszczenie i wiotczenie skóry, dermatozy, łuszczenie, stany zapalne, zwiększona skłonność do zaskórników i wyprysków oraz częste podrażnienie i zaczerwienienie skóry.
Olej z pestek malin zawiera kwas elagowy (dimer kwasu galusowego), który posiada właściwości przeciwrakowe, zabezpiecza przed mutacją genów a także jest środkiem przeciwbakteryjnym i przeciwwirusowym.
Olej z pestek malin zawiera również karotenoidy oraz flawonoidy.
Zalecany jest dla osób, u których występują przebarwiania skórne, ponieważ wykazuje właściwości rozjaśniające. Gamma-tokoferol zapobiega tworzeniu przebarwień. Ma zdolność hamowania produkcji melaniny, która produkowana w nadmiarze pod wpływem promieni słonecznych, powoduje tworzenie się nieregularnych przebarwień.
Olej ten bogaty w witaminę E w postaci alfa-tokoferolu oraz gamma- tokoferolu, które są bardzo dobrymi przeciwutleniaczami.


Wykazuje właściwości nawilżające i regenerujące, uelastycznia i natłuszcza skórę oraz ułatwia penetrację aktywnych składników w głąb skóry.
Olej ten posiada właściwości absorbowania promieniowania UV, badania mówią o poziomie SPF 28 – 50 SPF.

Wystarczy 2-3 krople wmasować w skórę twarzy lub dodac do kosmetyku, aby przekonać się o cudownych właściwościach tego oleju.
 
INCI: Rubus Idaeus Seed Oil BIO