Kategorie

Metody Płatności

System płatności w naszym sklepie wybierasz sam.



Młody jęczmień BIO w tabletkach

  • Kod: 6121
  • Dostępność: Jest Jest
  • Cena: 48,05 zł
    • opakowanie
    szt.
  • Poleć produkt

MŁODY JĘCZMIEŃ

 300 szt a 400mg  = 120g
500 szt a 400mg  = 200g
1250szt a 400mg = 500g





Potocznie nazwany: zieloną krwią lub zielonym mlekiem

Źdźbła jęczmienia z uprawy biologicznej są delikatne, młode (ok.7 dni), mocne.

Uprawa biologiczna zapewnia absolutny zakaz stosowania zaprawy nasiennej, pestycydów i herbicydów w czasie wzrostu, a także żadnych wspomagań chemicznych wysuszających i konserwujących produkt ostateczny. Nie posiada również chemicznych środków zapachowych i koloryzujących.

Jak zauważyło wielu lekarzy i specjalistów ds. żywienia, niedobór składników mineralnych w naszym pożywieniu stanowi główną przyczynę złego stanu zdrowia wśród mieszkańców krajów rozwijających się. Kto z nas czuje się promiennie, zdrowo na co dzień, i który człowiek w podeszłym wieku umiera jedynie ze starości, a nie z powodu choroby? Ludzie ci nie są jeszcze chorzy, ale ich układ immunologiczny jest osłabiony, są więc podatni na choroby oraz na nowotwory. Objawem niebezpiecznych deficytów składników mineralnych może być przemęczenie, problemy z koncentracją oraz z zasypianiem. Szczególnie narażeni są ludzie starsi, którzy zwykle mniej jedzą i nie przykładają wagi do przygotowywania posiłków. Szybkie tempo życia i dużo stresu wymagają od nas dostarczania zwiększonej ilości składników mineralnych, aby podołać stawianym nam, coraz wyższym wymaganiom. Jęczmień jest jednym z najstarszych i najważniejszych produktów spożywczych, już w czasach Chrystusa przypisywano mu wielką wagę.

Sok lub koktajl ze sproszkowanego jęczmienia to najprawdopodobniej najzdrowszy „fast food“ na świecie. Jest przeznaczony dla osób w każdym wieku. Poprzez spożywanie jęczmienia, dostarczamy organizmowi niezbędny zestaw witamin, białek i składników mineralnych. Każdy może zaserwować sobie codziennie zielony koktajl chlorofilowy z jęczmienia, wystarczy zmieszać proszek jęczmienny z wodą i gotowe. Stosuje się go przed planowaną ciążą, w czasie ciąży i karmienia. Można go podawać niemowlętom, małym dziciom i młodzieży. Doskonale spełnia swoje zadanie po ciężkich schorzeniach nowotworowych, w cukrzycy i innych problemach zdrowotnych. Jest nieodzowny w celu odkwaszania i utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu, a także przy wszelkich dietach.Źdźbła jęczmienia to bogate źródło chlorofilu, witamin i protein, występujące w korzystnych proporcjach.

Dzięki bogactwu składników witalnych, źdźbła jęczmienia są często określane mianem rogu obfitości składników witalnych i uznawane są za najbogatszy środek spożywczy świata (dr Yoshihide Hagiwara). Koktajl ze sproszkowanego jęczmienia dostarcza dwa razy więcej wapnia niż mleko, dwa razy więcej wapnia i potasu w porównaniu z pszenicą, 30 razy więcej witamin z grupy B niż mleko oraz dodatkowo istotną, szczególnie dla wegetarian, witaminę B12, równie dużo Prowitaminy A, zwanej Beta-Karotenem, siedem razy więcej witaminy C w porównaniu do równoważnej wagowo ilości pomarańczy, pięć razy więcej żelaza niż szpinak, jak również duże ilości ważnych składników mineralnych, takich jak: magnez, potas, miedź i cynk. Jednym z bardzo ważnych składników produktu jest witamina B17 – której według najnowszych badań przypisuje się selektywne niszczenie komórek rakowych bez ujemnego wpływu na zdrowe komórki. Enzymy zawarte w jęczmieniu , neutralizują substancje kancerogenne.Dotychczas wykazano obecność dwudziestu enzymów w zielonych źdźbłach jęczmienia. Enzymy jako biokatalizatory reakcji chemicznych są niezbędne w procesach przemiany materii. Rzadki enzym- dysmutaza ponadtlenkowa-SOD-wywierająca działanie antyoksydacyjne występuje tu obficie. SOD niszczy wolne rodniki i opóźnia procesy starzenia się mózgu. Jeden ze związków czynnych występujący jedynie w źdźbłach jęczmiennych-isoflawonoid izowiteksyna (2-O-GIV), to również silny antyutleniacz, który jeszcze skuteczniej od witaminy E i Beta-karotenu chroni nas przed rakotwórczymi substancjami występującymi w naszym środowisku, przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym, przed promieniami Röntgena. Poza tym związek ten zatrzymuje wapń w organizmie i wzmaga jego magazynowanie w kościach, wzmacniając je. Jest to dość istotne w profilaktyce i terapii osteoporozy. Izoflawonoidy wspomagają regenerację skóry.

Sproszkowany jęczmień zawiera duże ilości chlorofilu, który wykazuje działanie przeciwzapalne i bakteriobójcze, wspomagając leczenie głównie niedokrwistości, oraz większość z niezbędnych do podtrzymania procesów biochemicznych witamin, z wyjątkiem witaminy D, którą organizm produkuje przy udziale promieni słonecznych. Zielone źdźbła jęczmienia zawierają między innymi: prowitaminę A(beta- Karoten), witaminę A (retinol), witaminę B1(tiamina), B12, B2(ryboflawina), witaminę C, E, K i kwas foliowy.Składniki mineralne są niezbędne do funkcjonaowania każdej komórki i potrzebne do sprawnego funkcjonowania enzymów i witamin. Duża zawartość składników mineralnych, takich jak: selen, cynk, magnez, sód, potas, żelazo oraz enzymów zawartych w źdźbłach jęczmienia, pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu, zmniejszając jego zakwaszenie. Źdźbła jęczmienia zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy: walinę, lizynę, leucynę, izoleucynę, fenyloalaninę, treoninę i metioninę. Wyciąg roślinny zawiera około 40% wysokiej wartości, dobrze przyswajalnego białka.

Jęczmień, z którego otrzymuje się proszek jęczmienny pochodzi z naturalnych upraw kontrolowanych biologicznie. Rośnie na glebach o wysokiej zawartości składników odżywczych. Zbiory prowadzi się z okazów zawierających odpowiednie ilości substancji odżywczych, następnie poddaje się je procesowi łagodnego suszenia w temperaturze nie przekraczającej 38 stopni Celsjusza. W ten sposób otrzymuje się zielony, suchy proszek. Łagodne warunki tych procesów pozwalają na zachowanie aktywności biologicznej substancji zawartych w surowcu, dzięki czemu otrzymuje się wysoce skoncentrowany środek spożywczy, który po wymieszaniu z wodą przypomina smakiem szpinak lub młody groszek.W celu uzupełnienia diety zaleca się picie trzy razy dziennie proszku z jęczmienia (2 łyżeczki) wymieszanego w szklance wody lub soku, co najmniej przez miesiąc, a najlepiej wprowadzić ten dobry zwyczaj na stałe. Wypijany rankiem na czczo, zapewnia dobrą kondycję fizyczną i psychiczną, pity popołudniami zapobiega znużeniu, zaś wieczorem ułatwia zasypianie, ponieważ powoduje rozpad kwasów zawartych we krwi. W okresie szczególnego przeciążenia fizycznego bądź psychicznego, można zwiększać zalecane ilości wyciągu z jęczmienia. Sok lub proszek jęczmienny wpływa na zwiększenie aktywności limfocytów, szczególnie „naturalnych zabójców“. Zwiększona aktywność tych komórek utrzymuje się przez kilkanaście godzin. Liczne składniki mineralne wywierają pożądany wpływ na mineralizację organizmu i pomagają dzieciom z problemem koncentracji. Źdźbła jęczmienia zawierają również serotoninę i tryptofan - „hormony szczęścia“ odpowiedzialne za poprawę nastroju.

Przechowywać z dala od dzieci , w ciemnym i suchym miejscu.  

Zawartość tabletki: 99% sproszkowane źdźbła jęczmienia, 1% tlenek krzemu. 

Stosowanie: 3 razy dziennie 3-5 szt. tabletek popijając dużą ilością wody.

Tabletki ze sproszkowanego jęczmienia idealnie nadają się dla osób poszczących i odchudzających się. Są wygodne w użyciu w czasie podróży, w pracy czy podczas treningu.

Producent: DE

Importer: Bio Haus24- Germany

Termin przydatności do spożycia podany na opakowaniu.